Arnon ostaa AB B.O. Parkin ja vahvistaa jalansijaansa Ruotsissa

Automaation, sähköistyksen ja pilvipalveluiden edelläkävijä Arnon Oy on ostanut ruotsalaisen sähköautomaation ja pneumatiikan tuotteiden valmistajan AB B.O. Parkin.

Ostettavan yrityksen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 2,7 miljoonaa euroa. Yrityskauppa vahvistaa nopeasti kansainvälistyvän Arnonin jalansijaa Ruotsissa.

– Koronapandemian aiheuttamat haasteet eivät pysäyttäneet suunnitelmiamme, vaan saimme puskettua yrityskaupan läpi aikataulussa. Siihen tarvittiin tietenkin molemminpuolista tahtoa, joustavuutta ja päättäväisyyttä. Prosessi kuvastaa hyvin yrityksemme periaatteita, toimitusjohtaja Harri Lamminen toteaa.

Arnonilla on entuudestaan yhteistyökumppaneita Ruotsissa – mm. ABB, Climeon, Sandvik ja Logevo.

– Paikallisen läsnäolon merkitystä ei voi väheksyä. Olemme rakentaneet Ruotsiin myyntiorganisaatiota ja etsineet mahdollisuutta myös tuotannon saamiseksi Ruotsiin, kertoo Arnonin toimitusjohtaja Harri Lamminen. – B.O. Parkissa yhdistyy pitkän linjan osaaminen, prosessit ja jatkuva halu kehittyä, joten tämä hankinta vastaa loistavasti tarpeisiimme.

Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Arnonin kasvulle Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Se parantaa Arnonin skaalautuvuutta ja tuo yrityksen lähemmäs Skandinavian alueen asiakkaita.

Vuonna 1944 perustettu AB B.O. Park on toisessa polvessa toimiva perheyritys, joka kasvanut sähkötekniikan pajasta globaalisti tuotteitaan toimittavaksi sähköautomatiikan kehittäjäksi ja valmistajaksi.

AB B.O. Parkin omistajaja toimitusjohtaja Leif Thalberg iloitsee yrityskaupan myötä laajenevista mahdollisuuksista sekä henkilöstön että asiakkaiden näkökulmasta.

– Arvostan suuresti sitä, että yrityskaupan myötä pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme laajempaa asiantuntemusta ja toisaalta työntekijämme luontevan kasvupolun osaamiselleen, toteaa AB B.O. Parkin toimitusjohtaja Leif Thalberg, joka jatkaa nykyisessä tehtävässään Arnonissa.