Pikespo tukemaan Sähkölandian kasvua

Sähköasemaurakointiin ja -palveluihin erikoistunut Sähkölandia Oy sai 31.12.2021 allekirjoitetussa yritysjärjestelyssä kanssayrittäjäksi Pikespo Invest Oy:n. Järjestelyn myötä Sähkölandian uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.3.2022 Jouni Mälkönen, joka siirtyy yhtiöön Grid Solutions Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Sähkölandian perustaja Kalle Haapaniemi jatkaa yhtiössä merkittävänä vähemmistöomistajana ja hallituksen jäsenenä.

Sähkölandia Oy on v. 2013 perustettu lempääläläinen yritys, joka tarjoaa sähköasemaurakointia sekä voimalaitosten ja teollisuuden sähköistyksiin liittyvää urakointia ja palveluita. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli noin 7 M€ ja sen palveluksessa on 25 henkilöä.

Energiamurros edellyttää kasvu- ja uudistumiskykyä

”Sähköverkkojen investointitarpeet ja uusiutuvien energianlähteiden haasteet sähkön siirrolle ja laadulle luovat Sähkölandialle mielenkiintoisen toimintaympäristön. Haluamme olla vahvasti tukemassa yhtiön kasvua kasvollisena omistajana Pikespon toimintamallin mukaisesti”, kertoo sijoitusjohtaja Petri Antila Pikespo Invest Oy:stä.

Yritysjärjestelyn myötä yhtiö tulee panostamaan entistä enemmän kasvuun, jonka osana tullaan harkitsemaan myös yritysostoja.

”Olemme aina halunneet tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua, mikä on edellyttänyt yhtiön kasvua”, kertoo Sähkölandia Oy:n perustaja Kalle Haapaniemi. ”Nyt koin, että olemme saavuttaneet vaiheen, jossa kasvutahdin varmistaminen vaatii ammattimaisen kumppanin aktiivista mukanaoloa.  Paikallisena toimijana Pikespo Invest Oy tuntui meille parhaalta ratkaisulta.”

Lisätietoja:

Petri Antila, sijoitusjohtaja – Pikespo Invest Oy Ltd
040 715 0459, petri.antila@pikespoinvest.fi

Kalle Haapaniemi, toimitusjohtaja – Sähkölandia Oy
040 413 6272, kalle.haapaniemi@sahkolandia.fi

Sähkölandia Oy:n asiakaskunta koostuu pääosin sähköverkkoyhtiöistä. Yritys tarjoaa sähköasemaurakointiin liittyvän pääliiketoimintansa lisäksi myös voimalaitosten ja teollisuuden sähköistyksiin liittyviä urakoita ja palveluja.

www.sahkolandia.fi